17.2.14

New Life. New Me bebeh

Assalamualaikum.
Nahhh last updated blog  ni 18 September 2013.
Kemain tak boleh lama lagi. Ekeke
So much things happened back in 5 months
Mula dengan kabo aku keeksidenan
Baru aku rasa malang tu tak berbau.
Baru aku rasa akibat degil tak dengo cakap mak ayah
Mungkin jugek ni cara Dia nak bagi petunjuk dekat aku
Mungkin. Selama ni banyak dah petunjuk nye
Mungkin. Aku yg tak sedar sedar.
but, Alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernafas
Masa cedera cedera bagai tu jangan cakap ah macam mana perasaan
Sakit memang sakit der, tapi feeling kena jaga macam baby tu, pehhhh. Haha
Betul punya pengalaman lah. Dengan raya tak habis lagi time tu. 
Kempunan aku nak cukupkan tempoh raya sebulan tu

Past is past lah.
Redha jelah duit hantaran kurang pasni. Ekekekee
_________________________________________________________________
Semangat yang hampir hilang pelan pelan dia pulih
Firstly sebab UITM manggil aku soh jadik student dia
Manggil agak taknak jauh lagi. Penang.
Hati berat. Berat giler. Taktau camne nak cakap berat dia. 
Yang pasti berat. Ye berat.
Tapi....................................................
Lagi pulih semangat ni
Hadiah dari Dia
UPSI pulak manggil. Ini sumpah beb. Speechless.
Ini pulak, tenang beno rasanya. Taktau nak cakap macam mana tenang nye. Yang pasti tenang.
Berkat doa mama ayah. Berkat doa orang orang yang menyayangi mungkin
Terbayang bayang muka mama ayah yang comel lagi berseri seri kalau aku kasik tau psl UPSI
Tinggi nye harapan dorang dekat anak anak memang aku taktau tinggi mana
Yang pasti memang tinggi.
Cuba bagitau aku mak ayah mana taknak anak dia berjaya?
Berhumpas pulas beso kan kite ni haa
Tak terbalas jasa. Sampai mati.
Seminit jap, terima kasih mama ayah.
Korang anugerah terindah.
Bersyukur dilahirkan daripada benih benih korang.
Oh ye le lupe ek. Aku UPSI dapat course English
Dip 2 years.
And.........................
Dengan lafaz bismillah, 18 November 2011, life's begin
Tanjung Malim mu tunggu aku date katanya time tu. Ekekekeke.
So yeaahhh welcome to UPSI Nur Afiqah Rozaidi
Do your best and let Allah do the rest.
And yeah, new friends. They're so cool! Will updated about them soon ^^
_________________________________________________________________

23 November 2011.
Satu lagi hadiah dari Dia
Mohd Amiruddeen bin Haridan.
Bagi aku bulan november tahun 2013 ni memang unexpected habis.
Unexpected tapi aku seronok. Aku excited. Hehehehehehe.
Memang paling berharga hadiah yang ni.
Tak pernah sangka dia orang yang akan bertakhta dalam hati, dalam hidup selepas mama ayah.
Sesungguhnya Allah tu maha mendengar
Cantik pulak tu aturan Dia untuk kitorang :)
Banyak benda aku belajar pelan pelan bila kenal dia
Banyak. Sangat. Sangat dan sangat.
Ahh kalau tang mamat jawa ni, memang aku cair beb. Jangan cakap ah. Ekeke.
Tak boleh ah cite lelebih sini eh. Sshhh.
If you're reading this, always know that I love you so much sayang.


Kalau luka,
tak pernah dalam

Kalau pedih,
tak berkerut kerut dahi,

Patah sekalipun,
tak bersimen

Juga terseliuh,
tak jalan senget bahu.

Ya
Aku tahu
ALLAH hantar kau untuk aku :)
_________________________________________________________________

That's it. Enough is enough.
Aku ni saje je ni takde benda nak buat carik benda nak buat. Haha
Kbye,